Bejelentés


Tótkomlósi Torna Club OMTK ULE 1913 II. - TTC 2019.01.26 11:00


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


 

 

A Karasz János Sporttelep Tótkomlós Város Önkormányzatának tulajdonában van, de tartós bérleti szerződéssel a Tótkomlósi Torna Club Sport Egyesület üzemelteti. A telepen 2 füves és 1 salakos futballpálya, 1 teniszpálya, 1 lőpálya és 1 futópálya található, amelyeket a hét minden napján látogathatnak a sportolni vágyók. A telepen található 140 nm-es öltöző épületét 1972-ben építették, azóta kisebb átépítések, külső felújítás és nyílászáró csere történt. Jelenlegi állapotában nem alkalmas a telep a sportolni vágyók igényeinek teljes körű kielégítésére. A sportpályák és a kiszolgáló helyiségek fejlesztése azonban önmagában nem tud tömegeket megmozgatni. Szükség van olyan rendezvényekre, ahol a lakosság megismerheti az infrastrukturális fejlesztéseket, kipróbálhatják a sporttelepen űzhető sportokat. Ezzel a pályázó közvetlen célja a fiatalok sportlehetőségének elősegítése, közvetett cél pedig a fizikai aktivitás növelése.


A pályázat keretén belül kialakításra kerül egy olyan lovaspálya, amelyen minden lovastevékenység gyakorolható. Felújításra kerül a lőtér helyisége valamint már meglévő alapra kialakításra kerül egy gumiburkolatú multifunkcionális pálya, amelyen teniszezni, röplabdázni, futballozni, kosárlabdázni, tollaslabdázni lehet. Korszerűsítésre kerül az öltözőhelyiség, amely eddig csak futballozóknak állt rendelkezésére, a fejlesztést követően női akadálymentes öltöző is rendelkezésre áll. Nézői vizesblokkok (női, férfi, akadálymentes) kialakítására is sor kerül. Az infrastrukturális fejlesztésen túl ún. ESZA típusú tevékenységek elvégzését tervezi a pályázó: az egészséges életmód, a sport és a testmozgás népszerűsítésére irányuló helyi akciók, valamint a szolgáltatás nyújtás a civil szervezet által vállalt program sikeres lebonyolítása, a lakosság vagy érintett célcsoport bevonása érdekében (közösségi programszervezés, ismeretterjesztés, szemléletformálás) keretén belül sportágválasztó sportnapok megszervezését, megvalósítását tervezi.


A projekt során infrastrukturális és ESZA-típusú tevékenységek elvégzését tervezi a Tótkomlósi Torna Club. A célcsoport meghatározását követően elkészítettük a szükségletfelméréshez szükséges kérdőíveket. Vizsgált célcsoportunkat az általános iskolás- és középiskolás diákok adták. (A fejlesztés helyszínén EMVA III. tengely forrásból egy 30 férőhelyes ifjúsági szálláshely kialakítására kerül sor. A célcsoport meghatározásnál figyelmet fordítottunk erre is.) A kérdésekre adott válaszok alapján meghatározásra kerültek azok az infrastrukturális elemek, amelyek fejlesztését indokoltnak tartja a megkérdezett célcsoport. Az infrastrukturális elemeken túl ESZA-típusú projektelemek is megvalósításra kerülnek: a Tótkomlósi Torna Club marketing tevékenysége és „sportágválasztó” nyílt napok szervezésével.


A Karasz János Sporttelepen az alábbi infrastrukturális beruházások megvalósítására kerül sor:


Kialakításra kerül egy lovas pálya, amely bármilyen lovas sporttevékenység űzésére alkalmas. Méreteinek és adottságainak megfelelően lehetőség nyílik a díjugratásra, a lovastornára (voltizs), díjlovaglásra is. A lovaspályának külön bejárat lesz kialakítva, így nem zavarják a többi sportoló közlekedését, és a patáksem vágják fel a sportpályák közötti füves területet.


A jelenlegi aszfaltos teniszpálya fejlesztése során egy olyan gumiburkolatú, eséscsillapító, palánkkal körbevett multifunkcionális sportpálya kerül kialakításra, amely méreténél és kialakításánál fogva több sport űzésére is lehetőséget nyújt. A kosárlabda és utcai kosárlabda (streetball) játékokhoz kosárlabda palánk elhelyezése lehetséges, röplabda és tenisz esetén a megfelelő méretű és magasságú háló kifeszítése lehetséges, továbbá szélcsendes időben tollaslabda is játszható rajta. Ezek mellett természetesen futballozni is lehet a pályán.


 

A sporttelep öltözője eddig a labdarúgás igényeihez volt méretezve. Tekintettel a női futballcsapat hiányára, nincs női öltöző kialakítva. A női öltöző mellett az épülethez csatolva megépítésre kerül a látogatói vizesblokk is, amelyben helyet kap női, férfi és akadálymentes mosdóhelyiség is.

 

 

 

 

 

 

  

Tisztelt Pályázók!

A 107/2011 (VI. 30.) Korm. rendelet májusi módosítása kapcsán tájékoztatjuk Önöket, hogy a 4.§ (11) bekezdése értelmében „A támogatás igénybevételére jogosult szervezet honlapján köteles közzétenni a jóváhagyást végző szervezet által jóváhagyott sportfejlesztési programját, valamint annak költségtervét, illetve a támogatás (7) bekezdésben meghatározott összegét.”
Azaz, kérjük hogy a honlapra töltsék fel a JÓVÁHAGYOTT sportfejlesztési programot, valamint a jóváhagyó határozatot! Az önkormányzati működtetésű sportszervezetek az önkormányzat honlapján is megjelentethetik.
Ennek hiányában támogatási igazolás kiállítására NEM kerül sor.
Kérjük, hogy a támogatási igazolási kérelem kitöltésekor a fenti dokumentumok KÖZVETLEN ELÉRHETŐSÉGÉT tartalmazó linket adják meg a kérelmi rendszer felületén! Tehát azt az aloldalt, ahová ténylegesen feltöltötték a kért dokumentumokat.


Üdvözlettel:
Pályázati Iroda "

 

 

 

 

 

  

 


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!